31 Mart 2016 Perşembe

Bekar ve öğrenciler için şahane yemekler

Bekarların Kolayca Yapabileceği 15 Yemek Bekar tek yaşayan ve öğrencilerin en büyük sıkıntılarından biri anne yemeklerinden uzak olmalarıdır. Annenin bulunduğu bir evde pişen çeşit çeşit yemeklere özlem duysa bile eldeki imkanları değerlendirerek fazla vakit kaybettirmeyecek yemekler hazırlamak zorundadır. Bekarların veya öğrencilerin hazırlayabileceği pratik ve basit yemeklerden birkaçı; 15. Makarna İtalya'dan dünyaya açılan makarnanın hikayesi bekarlar için tam bir kaçış noktası olmuştur diyebilir. Hem ekonomik hem basit yapımı nedeniyle bekarlar tarafından tercih edilmektedir. Çeşitli soslar hazırlanarak değişik seçeneklerde farklı farklı makarnalar üretmek tamamen sizin elinizdedir. 14. Çılbır Çılbır hem besin değeri zenginliği hem de güzel tadı ile kolay fakat marifet isteyen bir yemektir. Ocağın üzerine bir tencerenin yarısı kadar su koyulur kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine yumurta kırılır ve dağılmadan bir süre pişince sudan süzülerek tabağa alınır. İsteğinize göre üzerine zeytinyağı, limon, yoğurt, acı sos eklenerek yenilir. 13. Tavuklu Patates Kuru yemeklerden sıkılan bekarlar için bir diğer kolay sulu yemek önerisidir. Bir tencere içerisine bir kaşık salça ve sıvı yağ konur kavrulur ve üzerine tavuk parçaları ile küp küp patatesler eklenir su eklenerek patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pişirme işlemi sonunda sulu yemeğinize kavuşmuş olursunuz. 12. Sosisli Yumurta Genellikle sabah kahvaltılarında veya ara öğünlerde tercih edilebilecek basit atıştırmalıklardan biridir. Bir tava içerisine sıvı yağ koyup sosislerinizi az miktar kavurun ardından istediğiniz miktarda yumurtayı kırarak pişirin. Afiyet olsun. 11. Domates Çorbası Domates mevsiminin olduğu dönemlerde yapılması çorba için ayrıca lezzet takviyesi olacaktır. 3 tane domates rendelenir, yağ içerisinde kavrulur ve az bir miktar su eklenerek kaynatılmaya devam edilir. Koyulaşmaya başladığında altı kapatılır. Servis edildikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. 10. Yumurtalı Patates Yumurta besin değeri yüksek bir yiyecektir. Bu nedenle basit yemeklerde tercih edilmesi olasıdır. Patatesler soyulup doğranır ve yağda kavrularak pembeleştirilir. Üzerine yumurta kırılarak bir süre daha yumurtaların pişmesi beklenir. Tabağa servis edildikten sonra baharatlar ile süslenir. 9. Ton Balıklı Mevsim Salata Özellikle kilosuna dikkat eden veya spor yapan bekarların ve öğrencilerin tercih edebileceği bir salata türüdür. Doyuruculuk oranı oldukça fazladır. Marketten alınan ton balığı ile mevsimine göre var olan doğal yeşillikler, domates, salatalık, haşlanmış mısır birleştirilerek yapılan bir ara öğündür. 8. Kabak Köftesi (Mücver) Kabaklar rendelenir tercihe göre suyu sıkılır fazla cıvık olmaması için. İçerisine yumurta, un, kimyon, karabiber, tuz, pul biber eklenerek karıştırılır ve yoğurulur. Kulak memesi kıvamında olunca az yağda tıpkı bir köfte gibi kızartılır. Sıcak servis yapılır ve tüketilir. 7. Melemen Yaz aylarında doğal sebzeler ile yapılan bir menemenin kokusuna kimse asla hayır diyemez. Ancak basit yemekler listesinde herkesin yapabileceği bir tat olarak karşımıza çıkıyor. Bir tava içerisine yağ dökülür küp küp doğranmış soğanlar ve biberler eklenir kavrulur. Ardından üzerine küp küp doğranan domatesler eklenerek pişirmeye devam edilir. Domateslerin sertlikleri gidince yumurta kırılarak menemen tamamlanmış olur. 6. Bulgur Pilavı Bulgurun en büyük özelliği uzun süre doyurucu olmasıdır. Bu nedenle öğünleri arası uzak olan bekarlar için uygun bir yemek tarifidir. Rendelenmiş domatesler yağda kavrulur üzerine 1 bardak buldur atılır ve az sote edildikten sonra 2 bardak su eklenir kapağı kapatılır kaynamaya bırakılır. Suyu bitince dinlendirilip servis edilir. 5. Kaşarlı Ekmek Tost ekmeği, margarin ve kaşar ile eşsiz bir kahvaltıya hazır olabilirsiniz. Öğrencilerin en kral kahvaltısı olarak tanımlanan kaşarlı ekmek için fırınınız olması gerekir. Ekmekler yağlanır ve fırına verilir kısa bir ön pişirmenin ardından üzerine rendelenmiş kaşarlar eklenerek tekrar fırına sürülür. Eriyen peynirler ekmeğin üzerinden akmadan alınıp servis edilir. 4. Çoban Kavurması Adından da anlaşılacağı gibi az bir malzeme ile kısa sürede yapılabilen bir et yemeğidir. Maliyet olarak külfetli ancak lezzetlidir. Kuşbaşı doğranmış etler kapaklı bir tavaya alınır suyunu salıp pişene kadar pişirilir. Üzerine az bir yağ dökerek soğan, biber, domates gibi istenilen sebzeler koyularak özleşmesi beklenir. Piştikten sonra afiyet ile tüketilir. 3. Fırında Patates İster bütün olarak isterseniz patatesi parçalayarak yapabilirsiniz. Bütün olan patatesin koyulacağı fırın tepsisi yağlanır ve patatesler koyularak içlerinin de pişmesi için çizikler açılır üzerine margarin gezdirilerek baharatlar ise süslenir 40 dakikalık pişme süresinin ardından tüketilir. 2. Ispanaklı Gül Böreği Demir açısından zengin bir tarif olan Ispanaklı böreği marketlerde satılan hazır yufkalar sayesinde en basit şekilde yapabilirsiniz. Yarım kilo ıspanağı yıkayıp doğrayın içerisine 1 kafa soğan doğrayın yağ ile karıştırarak aldığınız hazır yufkaların içerine belli miktarda ekleyin uzun şekilde dolayarak gül şeklini verin.Üzerine yumurta sürün ve ardından fırına vererek 30 dakika pişmeye bırakın. En kısa sürede basit ve pratik bir börek elde edin. 1. Kıymalı yumurta Protein açısından çok zengin olan tava yemeği lezzeti kesinlikle tartışılmaz. Bekarların uzun süreler boyu yemek yapacak vakitleri yoktur ve 3 parça malzeme ile en iyiyi almak isterler işte 3 parça malzeme ile mükemmel sonuç diye ben buna derim. Tava içerisinde az yağda kıyma kavrulur ve üzerine yumurta kırılır. Sıcak şekilde tüketilir. Afiyet olsun. Bekar ve öğrenci yemekleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Saç modelleri bayan