12 Ekim 2016 Çarşamba

bilim kurgu filmi izle

Teknolojinin sınırlarının, geleceğe dair her türlü bilimin ufuklarının zorlandığı bu tür gerçekten izlerken insanı içine çekmeyi başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. İnsanı daha fazla düşünmeye ve üretmeye yönelttiğini düşünüyorum. Bilim kurgu severler için iyi olduğunu düşündüğümüz birkaç film seçtik. Aralarında izlemek isteyeceğiniz bir şeyler çıkar belki.
en iyi bilim kurgu filmleri, bilim kurgu film, bilim kurgu film izle

#1 The Butterfly Effect – Kelebek Etkisi


tumblr_mwm1fyFBpx1qcga5ro1_500
Ashton Kutcher , Amy Smart ve Eric Stoltz’un başrollerini paylaştığı film 2004 yılında vizyona girmiştir. Yönetmen koltuğunda Eric Bress ve J. Mackye Gruber oturuyor. Bu bilim kurgu türündeki film vizyona girdiği dönemde ses getirmiş bir filmdir. Konusu: Evan Treborn (Ashton Kutcher) kötü bir çocukluk geçirmiştir. Cinsel tacize maruz kalmış ve bu psikolojik travmalar yaşamasına sebep olmuştur. Hayatında geçmişinden dolayı özellikle stres yaşadığı anlarda baygınlık geçirmektedir. Evan Treborn zamanda yolculuk yaparak geçmişine gidebildiğini fark eder. Bunu anladığında çocukluğuna ait kötü anlarını silmeye çabalar. Treborn çocukluğunu geri dönmeyi başarır ve geçmişini yeniden kurgulamaya başlar.

#2 The Martian – Marslı

tumblr_ntc1y5h46m1rzwvopo1_r1_500
Andy Weir’in romanından uyarlanmış olan film Ridley Scott yönetmenliğinde 2015’te vizyona girmiştir. Başrolünde yakışıklı oyuncu Matt Damon yer alırken, oyuncu kadrosunun diğer isimleri arasında Sean Bean, Kate Mara, Jessica Chastain, Jeff Daniels ve Micheal Pena var. Konusu: Mark Watney, görev nedeniyle Mars’a gönderilmiş bir astronottur. Şiddetli bir fırtına sonrası Mark’ın öldüğünü sanan ekip arkadaşları onu terk ederler. Ancak Mark ölmemiştir. Elinde sınırlı olanaklar ve zekasından başka bir şey yoktur ve bu kısıtlı olanaklarla dünyaya yaşadığına dair sinyal yollamaya çalışır. NASA ve uluslararası bilim insanları Mark’ın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da tehlikeli bir kararla burun burunadır.

#3 Jurassic Park

tumblr_nb1sqjRo8A1r1v0fko1_500
Steven Spielberg yönetmenliğinde 1993 yılında beyazperdeye sunulmuştur. Michael Crichton’un romanından uyarlanmış bilim kurgu ve macera dolu bir film. Sam Neill , Laura Dern ve Jeff Goldblum gibi oyuncular filmin kadrosunda yer alan isimler. Konusu: Bir sivrisinekten çıkarılan dinozor kanı ile bilim adamları yeniden dinozor üretirler. Dr. Hammond, genetik olarak ürettiği dinozorlar ile bir hayvanat bahçesi açar. Bu özel dinozorların bulunduğu hayvanat bahçesine ilk olarak test amaçlı bir ziyaret düzenlenir. Ve bu ziyaret için ise bir avukat, bir matematikçi, bir dinozor uzmanı ve bir bitkibilimci ile Hammond’un torunları gelir. Ancak bir şeyler ters gider ve dinozorlar serbest kalır. Hikaye şimdi başlıyor.

#4 Alien – Yaratık

alien 9
1979 yapımı film Ridley Scott ile var olmuştur. Yaratık serisinin bu ilk filmi ile sinema tarihinde başarılı bir adıma imzasını atmıştır. Bilim kurgu türünün önemli işlerinden biri olmuştur. İlk filmin ardından başka yönetmenler tarafından çekilen devam filmleri, ilk film kadar başarılı olamamıştır. Oyuncu kadrosunda Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright kimi isimler yer alıyor. Konusu: Her şey bir çağrı ile başlar. Çağın en ünlü uzay gemisi Nostromo görevini tamamlamış ve Dünya’ya geri dönmekte iken bir yardım çağrısı alır. Mürettebat çağrıya kayıtsız kalmaz ve bu gezegene iniş yapar. Ancak bu bir çağrı değil uyarı sinyalidir. Bunu geç fark eden ekip bambaşka bir yaşayışla karşılaşır ve kendilerini korkutucu bir maceranın içinde bulurlar.

#6 Edge Of Tomorrow – Yarının Sınırında

edge-of-tomorrow
Yine Tom Cruise’un başrollerinden biri olduğu bu bilim kurgu filmi 2014 gibi yakın bir tarihte vizyona girmiştir. Tom Cruise ile başrolü paylaşan diğer isimler ise Emily Blunt ve Charlotte Riley’dir. Filmin yönetmenliğini ise Doug Liman yapmıştır. Konusu: Dünyayı ele geçirmiş olan Mimics adındaki uzaylı birliği birçok şehri yok eder. Bu topluluğun gücüne ve telepati yoluyla emir verme ve uygulama yetisine kimse engel olamaz. Tek çareleri bu topluluğa karşı güçlerini birleştirmektir. Subay Bill Cage bu görev için atanır. Tek kelime ile tecrübesiz bir askerdir ve beklenen olur saniyeler içinde öldürülür. Ancak bu bir son değil, bir başlangıçtır. Bill sıra dışı bir şekilde uyanır. Her ölüşünde daha güçlü ve Mimicsler ile daha kolay baş edebilecek bir durumda uyanır.Bilim kurgu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Saç modelleri bayan