12 Ekim 2016 Çarşamba

Süper fanstasik filmler en iyisi

Hayal gücünün çok iyi işlendiği bu türün Türkiye’de çok fazla örneklerini göremesek de dünya genelinde çok başarılı örneklerine rastlamak mümkün. Bufilmleri izlerken olaylarda bir mantık aramak , gelişen olaylara anlam vermeye çalışmakdeğil de tam anlamıyla filmin kendisine odaklanmak gerekiyor. Başta dediğimiz gibi hayal gücünün tüm sınırları zorlanır ve bu şekilde yapıtlar çıkar ortaya. Ne yalan söyleyelim izlemesi de oldukça keyifli bizce. Şimdi oluşturduğumuz fantastik filmler listesiyle sizleri baş başa bırakıyoruz.

#1 What Dreams May Come – Aşkın Gücü

what-dreams-may-come-4
1999 yapımı, başrollerini Robin Williams, Annabella Sciorra, Cuba Golding Jr. ve Max von Sydow gibi başarılı oyuncuların paylaştığı yönetmenliğini ise Vincet Ward’ın yaptığı bu film fantastik, dram tadında bir film. Konusuna gelecek olursak: Birbirlerini çok seven Chris (Robin Williams) ve Annie (Annabella Sciorra) kendi dünyalarında oldukça mutlu bir hayat sümektedirler. Bu mutlu ailenin tüm yaşantısı bir trafik kazasıyla alt üst olur. Bu kazada çocuklarını kaybederler. Her şey mahvolmuştur ve Annie psikolojik bir buhrana kapılmıştır. Chris karısını bu durumdan kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapar. Ancak Annie eski mutluluklarına asla dönemeyeceklerini düşünür ve Chris’i de bulunduğu bu durumun içine çekmeye başlar.

#2 Enchanted – Manhattan’da Sihir

tumblr_lxt7xcgvQf1qdeb0fo1_500
2007’de vizyonda yer bulan Kevin Lima yönetmenliğindeki film hem animasyon hem macera hem komedi hem de fantastik tatlar sunuyor bize. Yani ne ararsan var diyebiliriz. Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden gibi oyuncuların yer aldığı filmin konusuna gelirsek: Prenses Giselle’nin (Amy Adams) kötü kraliçe tarafından maruz kaldığı olaylar neticesinde yaşadıkları anlatılmaktadır. Peri masallarındaki ülkesinden kovulan Giselle her şeyin orada ki gibi sadece mutluluk ile geçmediği görünce neye uğradığını şaşırır. Bakalım Giselle’nin başına daha neler gelecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Saç modelleri bayan