12 Ekim 2016 Çarşamba

deep web dark net

Derin web , derin web nedir? , derin webe nasıl girilir? Dark web , Dark web nedir? Dark webe nasıl girilir? Deep web , deep web nedir? Deep webe nasıl girilir?
Türkçe karşılığı “derin internet” anlamına gelen deep webi bilinmeyen yönleriyle internetin en gizli arka sokağı olarak adlandırabiliriz. Herkesin kolayca erişim sağlayamadığı , bilinenin arkasındaki tüm bilinmeyenlerin bulunduğu, özel ağlarda bulunan web sitelerinin yer aldığı ve bizim bildiğimiz internet ortamından çok daha farklı bir alandır. Deep web dünyasına sık sık kullandığımız Google veya Yahoo gibi arama motorlarından giriş yapmanız mümkün değildir. Normal internet ortamıyla kıyasladığımızda deep web buzdağının tam anlamıyla görünmeyen kısmıdır.
Deep web dünyasına giriş yapabilmek için özel tarayıcılar kullanmak gerekmektedir. En kolayı da Tor Browser tarayıcısını bilgisayarınıza kurarak bu tarayıcı üzerinden giriş yapmanızdır. Tor tarayıcısı sürekli olarak bulunduğunuz konumu değiştirmektedir. Yani dünyanın herhangi bir ülkesinden giriş yapıyor gibi görünürsünüz. Bundan dolayı , VPN gibi tercih edilen bir yapıya sahiptir. Tor ile giriş yaptığınız taktirde tüm sitelerin ‘‘onion’’ uzantılı değişkenlikleri olan adresler bulunur. Bunlara erişim sağlayabilmek için de , belirli bazı sitelere girmeniz gerekmektedir. “ gov , com , org , net” gibi bildiğimiz standart linkler burada yoktur. Bunların yerine hiçbir anlamı olmayan , rastgele oluşturulan site adları vardır. Örneğin “ asjsks496gdc.onion” gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Saç modelleri bayan