12 Ekim 2016 Çarşamba

Çok seveceğiniz en iyi hint filmleri

Dünyanın en çok film çeken ve üreten ülkesi olan Hindistan oldukça başarılı filmlere imza atmıştır. Gerçekten sürükleyici , etkileyici ve bir o kadar da takip edilen başarılı filmlerle izleyenleri etkilemeyi başarıyorlar. Üstelik oyuncu anlamında da hayli seviliyorlar. Aamir Khan gibi başarılı yönetmen ve oyuncu bunların başında geliyor dersek hiçte yanlış olmaz. Aamir Khan’ın da çoğunda başrol olarak karşımıza çıktığı bu filmlere bir göz atalım.En iyi hint filmleri

#1 3 Idiots – 3 Aptal

14619896_10209539824640209_776416981_n
Komediyi ve dramı bir arada bulunduran Rajkumar Hirani yönetmenliğinde çekilmiş olan bu film 2009 yapımı bir Bollywood filmidir. Hindistan'da 2009 yılına kadar en yüksek gişe rekoru ve hasılat rekoru kıran filmdir. Filmin başrollerinde: Aamir Khan, Kareena Kapoor, Sharman Joshi, Boman Irani ve R. Madhavan yer alıyor. Çok fazla sevilen bu eğlenceli film kesinlik izlemeniz gerekenler arasında yer alıyor. O dönem dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu film 3 arkadaşın farklı idealler doğrultusunda yaşadıkları olaylara tanık ediyor bizleri. Dostluk kavramını anlatan filmde eğitim sistemine dair yanlış bulunan şeylerde vurgulanmadan geçilmemiş.

#2 My Name is Khan – Benim Adım Khan

14628086_10209539821840139_8348038_n
2010'da beyazperdeye taşınan film derin konulara yer veren etkileyici bir yapıt olmuştur. Filmin yapımcısı Shahrukh Khan film hakkında şu sözleri söyledi; "Film, kabiliyetsiz(hasta) bir adamın sakatlığa, güçsüzlüğe karşı yaptığı savaşını anlatmıyor. Hasta adamın, tüm dünyada olan Terör, Savaş, Nefret ve Düşmanlığa karşı yaptığı savaşı anlatıyor. ". Yönetmen koltuğunda Karan Johar yer alıyor. Oyuncu kadrosuna ise Shahrukh Khan Kajol , Jimmy Shergill , Sonya Jehan ve Zarina Wahab gibi oyuncular yer alıyor. Konusu: Rızvan Khan adında Asperger sendromu hastası bir adam vardır. Bu adam Khan soyadından dolayı bir terörist sanılmaktadır. Bu sebeple çok sevdiği karısı tarafından gitmesi gerektiği söylenir. Karısına ne zaman dönmesi gerektiğini sorduğunda karısı ona ABD başkanına gidip adının Khan olduğunu ancak bir terörist olmadığını söylemesini ve ondan sonra geri dönmesini söyler. Bunun üzerine hastalığını düşünerek bunu ciddiye alan Rizvan başkanı aramaya koyulur.

#3 Fanaa

tumblr_motgj8qimc1rugkpho1_250
Kunal Kohli yönetmenliğinde çekilen film 2006'da vizyona girmiştir. Filmin başrollerinde Aamir Khan ve Kajol'un oynadığı bir Bollywood filmidir. Bir çok ödüle sahiplik yapmıştır, en iyi erkek oyuncu ödülü , en iyi kadın oyuncu , en iyi şarkı ödülü gibi daha bir çok ödül. Konusu: Zooni (Kajol) adında çok güzel görme engelli bir kız vardır. Bir gün Cumhuriyet kutlamalarında sahne almak için turla Delhi'ye giderken tur rehberi Rehan'a (Aamir Khan) aşık olur. Zooni ameliyat olacağı gün Rehan'ı kaybeder. Onu öldü sanır ancak öyle değildir. Bir çocukları olmuştur. 7 yıl sonra Zooni durumu alışmışken Rehan çıka gelir. Bundan sonra olaylar hiç beklenmedik bir şekilde devam etmeye başlar.

#4 Taare Zameen Par – Her Çocuk Özeldir

14620081_10209539826080245_414833721_n
Hem yönetmenliğini yaptığı hem de filmde rol olan Aamir Khan eşliğinde çekilmiş film 2007 yılında vizyona girmiştir. Dram türündeki film izleyenlerde etkileyici bir iz bırakmıştır. Aamir Khan’ın yanı sıra filmde yer alan diğer oyuncular Darsheel Safary, Tanay Chheda , Tisca Chopra ve Vipin Sharma’dır. Konusu: Harflerle ve sayılarla problemi olan bir çocuk çevresi ve aile bireyleri tarafından dışlanmaktadır, gerizekalı muamelesi görmektedir. Ailesi tarafından yatılı okula gitmesine karar verilir. Bu çocuğun hayatı burada tanıştığı resim öğretmeni sayesinde tamamıyla değişir.

#5 Ghajini

tumblr_m8oge7lp4q1r5na0fo1_500
Yönetmenliğini A.R. Murugadoss’un yaptığı film 2008 yılında vizyona taşınmıştır. Aksiyon ve dram türlerinin bir arada olduğu bu filmin oyuncu kadrosunda: Aamir Khan , Asin Thottumkal , Jiah Khan , Pradeep Singh Rawat , Anjum Rajabali gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Filmin konusu: Sanjay Singhania adındaki büyük iş adamı Hindistan’ın önemli kişilerinden birisidir. Bir iş gezisi dönüşünde evinde nişanlısı öldürülür ve kendisi de ağır yaralı olarak kurtulur. Başına demir sopayla aldığı darbeler sonucunda hafızası kısa süreli bir kayba uğrar. Ancak Sanjay nişanlısını öldüren Ghajani’yi bulmaya kararlıdır.

#8 Rang De Basanti – Onu Sarıya Boya

14642576_10209539819360077_591168931_n
2006 yapımı dram ve tarih temalı filmin hem yönetmenliği hem de senaryosu Rakeysh Omprakash Mehra’ya aittir. Oyuncu kadrosunda : Aamir Khan , Sharman Joshi , Madhavan , Siddharth ve Anupam Kher yer alıyor. Konusu: İngiliz bir araştırmacı olan Seu Hint kültürünü araştırmaya karar verir. Dedesinin yazdığı günlük yardımıyla Hindistan’a gider. O zamanlarda verilmiş bağımsızlık mücadelesini bir belgesele çevirmek ister ve bunun için genç üniversite öğrencilerinden bir grup oluşturmaya çalışır. Ancak öğrencilerde gördüğü manzara Seu için oldukça ilginçtir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Saç modelleri bayan