12 Ekim 2016 Çarşamba

İstanbul’da yapılabilecek heyecan dolu aktiviteler

Türkiye’nin birçok yerinde aksiyon , heyecan ve adrenalin dolu sporları tatma şansınızın olduğu yerler var. Bu sporlar her şeyden önce cesaret gerektiren sporlar. Kendinizde bu sporları yapacak cesareti görüyorsanız geriye yalnızca kendinizi heyecanın içine bırakmak kalıyor. Tabi önceliğiniz güvenlik önlemleri olmalı. Güvenlik önlemi konusunda tereddüttünüz yoksa yüksek bir yerden atlayabilir, okyanusun derinliklerine dalabilir ve pistlerde hız yapabilirsiniz. Biz bu yazımızda sizler için İstanbul’da yapabileceğiniz eğlenceli sporlardan ve aktivitelerden bir derleme yaptık. Umuyoruz faydası olur.

#1 Bungee Jumping

Bungee2
Öncelikle bungee jumping nedir ondan bahsedelim. Bungee jumping kişinin elastik bir iple kendisini yüksek bir noktadan aşağı bırakmasıdır. Oldukça adrenalin dolu heyecan verici bir spor. Tabii ki önüne gelen bungee jumping yapamıyor. Belirli bir kilo sınırlaması ve sağlık koşulları vardır. Bunlarda şöyle: 40 kilonun üstü olma şartı vardır aksi takdirde bir başkası ile atlanılır. Kalp rahatsızlığı , tansiyon bozukluğu , epilepsi (sara) , herhangi bir ortopedik rahatsızlık , psikolojik veya nörolojik rahatsızlık , alkol veya uyuşturucu bağımlılığı ve hamilelik gibi durumlarda bungee jumping yapılması mümkün değildir. İstanbul’da bu sporun düzenli olarak gerçekleştiği bir yer yok. Ancak kuruculuğunu Murat Yıldırımer’in yaptığı Bungee Jumping İstanbul ekibinin etkinliklerini takip ettiğiniz takdirde İstanbul'da gerçekleşecek etkinliklerden haberdar olabilir ve bu etkinliklere katılabilirsiniz.

#2 Yamaç Paraşütü

gleitschirm
Evet şimdi sırada yamaç paraşütü var. Yamaç paraşütü 1980’li yılların başlarında sporla ilgilenen birkaç kişi tarafından bulunmuş bir ekstrem spor türüdür. Bir paraşütle tepeden , yüksek yerlerden atlayarak gerçekleştirilen bir spordur. Yamaç paraşütü ile bulutlara ulaşabilir ve kilometrelerce mesafe kat edebilirsiniz. Tabi bunlar için gerekli sağlık koşullarına sahip olmanız gerekiyor. Gelelim bu sporu İstanbul’da nerede yapabileceğimize. Blue box adlı sitenin İstanbul'da düzenlediği etkinlikler Ormanlı plajı – Çatalca , Karaburun plajı -Arnavutköy , Silivri ve Şile’de uçuş alanlarında gerçekleştiriliyor. Etkinlik süresi 20 dakika ücreti de 200 TL. Bu siteyi takip ederek yamaç paraşütü etkinliklerine katılabilirsiniz.

#3 Kaya Tırmanışı

kayatirmanisi
Önceleri direkt dağcılığın kapsama alanına dahil edebilirdik bu sporu. Fakat artık öyle diyemiyoruz. Çünkü kaya tırmanışı artık bağımsız bir spor dalı diyebiliriz. Bir ipe bağlı olarak kendini yukarıya çekme hissinin , kayalara dokunma hissinin , kayaların üzerinden etrafı izleme hissinin sonuna kadar yaşandığı bu adrenalin dolu yolculuk , heyecan dolu anlar yaşamanıza imkan sağlayacak. Blue box firmasıyla bu duyguları her ne kadar Kocaeli sınırlarında olsa da yaşamanız mümkün. Burası Ballıkayalar vadisi. Denemek isterseniz sizleri bekliyorlar.

#4 Paintball

PBT_Breakout1
Paintball nedir? Paintball: takım olarak veya bireysel olarak rakiplerin boya silahlarıyla birbirlerine atış yaparak oyun dışı etmeye çalıştıkları bir spordur. Sonunda bayrağı kapan grup veya kişi oyunu kazanmış olur. Silah kullanmak hiç bu kadar zevkli olmamıştı diyebiliriz. Peki bu oyunu nerede oynayabiliriz? Yine Blue box firmasının Şile’de düzenlediği paintball’u 10 kişiyle oynamanız mümkün.
www.yanimani.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Saç modelleri bayan