12 Ekim 2016 Çarşamba

Çocuklar İçin Çizgi Filmler

Çizgi film izlemenin yaşı yoktur.” Cümlesiyle giriş yapmak istedim nedensiz. Ama aşağıda sıraladığım çizgi filmlerin yaşı var maalesef. Çünkü tüm bu çizgi filmler, eğlendirmenin yanında asıl hedef olarak öğretmeyi amaçlıyor. Her sahnesinde başka bir nesne ya da kelimenin anlamını açıklarken, aynı zamanda karakterleri ve anlatış tarzıyla da çocukların dikkatini çekmeyi başarabiliyor. Gerek ulusal kanal olan TRT Çocuk’ta, gerekse şifreli kanal olarak anılan Disney Channel’da gösterime giren bu çizgi filmler, çocuklar ve hatta bebekler için bile çok şey öğretebiliyor. Bebekten kastım, elbetteki bir yaş çocuğu. Ama biz yine de işi sağlama alıp, çocuklar diyelim. Çocuklar için çizgi filmler, on beş seçenek ile aşağıda sıralanmış vaziyette! Çocuğunu duyduğunuzdan eminken, yine de şöyle bir üstün körü geçelim diyorum ben.
çizgi filmler, en çok izlenen çizgi filmler, çocuklar için çizgi filmler, örümcek adam, niloya, pepee, kırmızı balık, rafadan tayfa, barbie, dinozor treni, harika kanatlar, caillou, canım kardeşim, doru, heidi, dört x 4’lü, nane ile limon, süngerbob kareşort, çizgi film nerede izlenir

#1 Örümcek Adam


tumblr_npli2xsmc91sl29fzo1_500
Çizgi roman dünyasının dev isimlerinden biri olan Marvel, yıllar içerisinde çizgi romanlarını hem çizgi filmlere hem de filmlere uyarlamaya başladı. Çizgi filmler, çocuklar için eğlence olsa da, büyükler için de başka bir güzel! Örümcek Adam, çocukların en favori kahramanlarından biriyken, onun adına çizgi film yapmamak olmazdı elbet. Disney Channel kanalında yayınlanan Örümcek Adam çizgi filmi, çocuklarınız için oldukça güzel!

#2 Harika Kanatlar

3d9267e1062a094fce8badaabf973e4a
TRT'nin diğer türevlerinden biri olan ve tamamen çocuklara özel olan TRT Çocuk, çizgi film konusunda diğer rakiplerine nazaran oldukça önde. Yaptığı her çizgi film oldukça tutulurken, çizgi filmlerin isimleri ya da bu çizgi filmlerde yer alan karakterler, çocukların da ağzından düşmüyor. Harika Kanatlar da bunlardan biri. Hem çocuklar hem de bebekler için yapılan bu çizgi film, isminden de kopya çekebileceğimiz gibi uçaklarla alakalı. Konuşan uçaklar, her bölüm çocuklara ayrı ayrı bilgi veriyor. Bu da çocuklar için aranan çizgi filmlerdeki en önemli detay.

#3 Caillou

caillou_character_caillou_719x405
Kanada yapımı olan bu çizgi film ise, Caillou adındaki bir çocuğun her gün yaşadığı maceraları izletiyor çocuklara. Caillou macera yaşarken, öğrendiklerini de çocuklara aktarırken, yine öğretmenin ön planda olduğu bir çizgi film olduğunu da vurguluyor. Yumurcak TV'de yayınlanan Caillou, aslında bir kanser hastası çocuğu olduğunu ve bu nedenle de hiçbir bölümde saçlarının çıkmadığını, Caillou büyüse de saçlarının hep aynı kaldığını gösteriyor. Burada verilen mesaj ise, lösemi çocuklarının güçlü kalması gerektiği olarak algılanıyor.

#4 Rafadan Tayfa

545
TRT Çocuk kanalının başka bir çizgi filmi olan Rafadan Tayfa, tamamen eski kokuyor. Rafadan Tayfa'nın çocukları, bir mahallede yaşarken, TRT Çocuk kanalı, bu çizgi film ile günümüz çocuklarına eskiyi anlatıyor. Çocukların birbirine olan sevgi ve saygısı, mahallenin sakinleri ile olan yakınlığı ve eski oynanan mahalle oyunlarını izletiyor bize. Günümüz 'teknoloji çocuklarını' dışarıya çıkarmaya teşvik ederken, eskinin çocuklarına özendirerek, birçok şey öğretiyor aslında. Rafadan Tayfa çocukları olan Akın, Kamil, Hayri, Mert, Hale ve Sevim hem öğretip, hem eğlendiriyor.

#5 Canım Kardeşim

canim-kardesim
TRT Çocuk kanalının çizgi filmler için olan yerinden bahsetmiştik. Ve yine bir TRT Çocuk yapımından da devam edeceğiz. Canım Kardeşim adlı çizgi film ise, kedileri olan iki kız kardeşin her gün yaşadıkları olayları ve bu olaylardan öğrendikleri dersleri anlatmakta. Efektlerden olsa gerek, bebekler için de uygun olan bu çizgi film, TRT Çocuk'un sevilenleri arasında.

#6 Niloya

civciv-annesi
Günümüz çocuklarının başka bir sevdiği çizgi film ve bu çizgi filmin karakteri olan Niloya! Niloya o kadar sevildi ki, oyuncakları, ilkokul çocukları için kırtasiye malzemelerine kadar birçok ürün çıkardı. Niloya adındaki küçük bir kızın, arkadaşları ve sosyal medyanın da konuşulanı Tospik'i ile yaşadıkları günleri izletiyor. Her çizgi filmde olduğu gibi, Niloya da eğlendirirken öğretiyor. Niloya da Canım Kardeşim, Rafadan Tayfa ve Harika Kanatlar gibi, TRT Çocuk kanalında yayınlanıyor.

#7 Dinozor Treni

dinazor-treni-resimleri2
Yine ve yine TRT Çocuk. Dinozor Treni de TRT Çocuk kanalında yayınlanan başka bir çizgi film. Dinozor Treni, diğerlerinin aksine çocuklara tek bir şey öğretiyor: Dinozorları. Çizgi filmin en başında bir grup dinozor, trene binip yolculuğa başlarken, bu yolculuk sırasında da dinozorlar hakkında birçok şey öğrenmekte. Arada başka hayvan türleri hakkında da bilgi verirken, çocuklara oldukça eğlenceli gelen bir çizgi film olduğunu da şuraya not düşelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Saç modelleri bayan